Försommarmagi och spelmansstämma ?>

Försommarmagi och spelmansstämma

Ljuvliga månad! Livsenergi som manifesterar sig i allt det gröna, de trolska nätterna och det helt sagolika ljuset. Med sommarsolståndet och midsommar följer höjdpunkten av sprudlande livskraft och magik.

Den yttre livsenergin speglar sig även i mitt inre, och förra veckan greps jag av en stark längtan att öva fiol. Min uthållighet är skör, och styrka kan snabbt slå om i total orkeslöshet. Men med min längtan att öva följde en övertygelse om att jag inom mig hade den energi jag behövde för det jag ville med fiolen just då. Och jag hade så rätt!

Under midsommardagen åkte Oskar och jag till spelmansstämman i Julita. Jag har inte varit där sen jag gick i gymnasiet, men i år blev lusten att ta sig dit så stark att det blev av att komma iväg. Stämman är förhållandevis liten, och det gör atmosfären gemytligt. De gamla byggnaderna utgör en perfekt kuliss för en spelmansstämma. Och vädret var helt fantastiskt!

IMG_2914
Foto: Oskar

I en av stugorna hölls en kurs där vi lärde oss låtar från Södermanland.

IMG_2898
Foto: Oskar

Under allspelet träffade jag på några från mitt gamla spelmansgille som jag var med i under min gymnasietid när jag bodde i krokarna.

IMG_2909
Foto: Oskar

Och det blev buskspel med gamla spelkompisarna.

IMG_2923
Foto: Oskar

För min del avslutade jag stämman med att delta på en visstuga. Det blev en underbar utflykt!

På vägen tillbaka till Smultronstället stannade vi till vid Eriksbergs slott.

SAM_4197Jag kan inte låta bli att fullkomligen frossa i näckrossjöar. De är så himmelskt vackra!

SAM_4203

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *