Frågor och svar ?>

Frågor och svar

Bästa frukosten?

Alltså frukost i sig är en favorit som jag gärna äter alla tider på dygnet! Fil med hallon, avokado med olivolja, hårdkokt ägg och te. På helgen lyxar jag gärna till det med varma baguetter.

Senast lästa bok? 

Mindset av Carol Dweck. Boken gav mig en riktig aha-upplevelse!

Vad blir du stressad av?

Krav och förväntningar, dålig kommunikation, dålig framförhållning, att inte ha kontroll över min tid eller min energi, asfalt och betong, större städer, att ha människor omkring mig längre än några timmar åt gången (även sådana jag tycker om), bli avbruten med det jag håller på med, starka ljud och buller, telefonsamtal, behöva göra saker jag inte ser någon mening med, för lite sömn, ställas inför en situation där alla valmöjligheter är dåliga, en fullklottrad kalender, åka tunnelbana och ungefär tre miljoner saker till.

Vad blir du lugn av?

Storslagen natur, skogspromenader, hundar, vara på resande fot och inte behöva ansvara för något annat än det jag bär med mig, fotografera, titta in i en brasa, ligga på soffan och läsa, öva fiol med öronproppar, långsamma satser i sonater och konserter av Beethoven, massage, yoga och att lyssna på Radiopsykologen i P1.

Telefon eller sms?

SMS. Eller ännu hellre, mejl. Jag har med mobilimperialismen och den dåliga täckningens normalisering i princip utvecklat telefonskräck. Ibland har jag svårt att höra vad folk säger i telefon, och detta kombinerat med att jag får ont i öronen av alla skarpa ljud som skickas ur luren gör att jag skjuter på telefonsamtal in i det längsta.

När grät du senast?

Häromdagen för att jag var så himlans trött och såg mig själv som evigt kämpandes med att hålla näsan över ytan för att inte drunkna.

Något du lärt dig på sistone? 

Rengöra silver utan Häxan Silverputs.

Något du funderar mycket på?

Hur jag ska få möjlighet att leva ett liv utan att överskrida mina resurser vad gäller energi och ork.

Vad önskar du att du var bättre på?

Sova, varva ner, planera in vaken vila samt att säga nej.

Vad vill du bli när du blir stor?

Det skiftar, men just nu drömmer jag om att bli någon slags kreativ entreprenör som bor på en gammal gård långt ut på landet och som har en hund som ständig följeslagare. Sen vore det helt ok om gården även befolkades av höns, får och getter. Alternativt kan jag tänka mig att bli upptäcktsresande kosmopolit och fri som en fågel.

Vilket mål jobbar du mot just nu?

Att skapa inre balans och ett hållbart leverne. För just nu går jag på lånad energi.

One thought on “Frågor och svar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *