Resefeber ?>

Resefeber

SAM_5471
Munkar vid Boudhanath stupa.

Det blev sent på jobbet idag, det uppstod några situationer som behövde räddas innan jag kunde sätta mig ner med Nepal. Och som jag skrev igår, jag är så nojig över att använda engelska ord på fel sätt, uttrycka mig knasigt och att nepaleserna som ska gå studiecirkeln eller handledarutbildningen inte kommer att förstå mig. Jag försöker trösta mig med att jag förberett mig väldigt väl. En stärkande tanke.

SAM_4542
Bönhjul

Jag är så gott som färdig med packningen, endast badrumsartiklar och några saker som ska packas i handbagaget återstår. I vanliga fall brukar jag vara ute i sista minuten, jag packar till sent natten innan avresa vilket skapar onödig stress. Känns skönt att ha den biten avklarad.

SAM_4570
Utsikt över Kathmandu från ”aptemplet” Swayambhonath.

Flyktingtillströmningen har varit stor senaste månaderna och jag har känt dåligt samvete över att jag inte haft ork att engagera mig ideellt och volontära med flyktingmottagande på centralen eller på transitboende. Har stundtals till och med mått dåligt över det. Men när jag sätter det i relation till det utvecklingssamarbete vi har i Nepal så känns det bättre. Det är ju faktiskt ett resultat av att jag valde och gå en lite besvärligare väg och envetet arbeta på att få med mig styrelsen för att få till projektet. Det är jag stolt över!

SAM_5472
Solnedgång vid Boutdhanath stupa.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *