Drömmar som jag får att hända ?>

Drömmar som jag får att hända

Min vår har varit tuff, och jag har känt sådan maktlöshet inför min trötthet, bristande kognitiva förmåga, yrsel, huvudvärk och svårighet att sova. Jag är ännu inte helt rehabiliterad, men har tagit stora kliv åt rätt håll, och jag mår så mycket bättre idag. Två lärdomar har jag dragit. Det första jag lärde mig var vikten av att acceptera saker som de var. Hur jobbigt någonting än är, så länge som du inte accepterar saker som de är för du en kamp du inte kan vinna. Först när du accepterar att verkligheten ser ut som den gör får du loss energi till mer konstruktiva aktiviteter. Exempel på en konstruktiv aktivitet kan vara att förändra det som plågar dig. Oavsett så är möjligheten att släppa kampen för att kunna se klart på sakernas tillstånd avhängigt av ens förmåga att acceptera att omständigheterna ser ut som de gör.

Det andra jag lärt mig är att trivs du inte i ditt ekorrhjul så är det ingen annan än du själv som kan ta dig ur det. Det är du och ingen annan som ansvarar för att du går åt rätt håll, ingen annan än du kan få dina drömmar att hända. Så allteftersom orken sakta men säkert återvänt har jag sett till att använda den spirande energin till att närma mig mina drömmar.

En dröm jag haft sedan gymnasiet är att lära mig kula. Lyssna gärna på Maria Misgelds fantastiska kulning. Första gången jag hörde kulning var vid Stångtjärn utanför Falun. Det var mellan tvåan och trean i gymnasiet, jag var på Ethno som då för tiden organiserades i samband med Falu Folkmusikfestival. En eftermiddag när vi var klara med dagens workshops for vi till Stångtjärn för att umgås och bada i sommarkvällen. Det var en helt fantastiskt vacker sommarkväll, jag sitter och ler när jag tänker på ljuset, värmen och naturen. När det sent på kvällen började skymma var det några av sångerskorna som gick iväg en bit och kulade över tjärnen. Alla på stranden tystnade, det enda som hördes bortom naturens ljud var kulningen som ljöd över tjärnen. Och skogen svarade. Det var helt magiskt!

Jag är antagen till en kurs i kulning på deltid vid musikhögskolan i Stockholm. Imorgon drar undervisningen igång. Men jag har redan tjuvstartat och börjat öva under vägledning av den här. Förut trodde jag att det bara vara rutinerade sångare som kunde kula, att det krävdes en god portion sångteknik för att lyckas. Men så är det verkligen inte har jag fått erfara. Alla som inte har något anatomiskt fel på röstapparaten har kulningsrösten i sig. Det gäller bara att hitta den, och lite tålamod och övning är allt som behövs för att hitta rätt. Det fanns ju för tusan inga sångpedagoger på fäboden heller! Det är i fuktig skog som jag upplevt att de akustiska förutsättningarna varit som bäst. Att försöka sig på några trevande slingor, höra hur skogen svarar, för att därefter ge sig fullständigt hän efter förmåga, det är mäktigt!

En annan dröm jag arbetat på är mitt fotograferande. I morse ringde Katrineholms-Kuriren och ville intervjua mig med anledning av att min trädbild kommit till final i ”Bästa trädbilden”. Du kan läsa artikeln här. Det känns så otroligt fint att bilden från mitt paradis på jorden blir så uppmärksammad!

Jag vill framföra ett stort tack till alla som hittills röstat på min bild! Ert engagemang berör mig ända in i djupet av min själ! TACK! <3 Tävlingen är öppen fram till onsdagen den 31 augusti klockan 10:00. Ifall du som ännu inte röstat håller på mig och vill visa ditt stöd så skulle det betyda så makalöst mycket om du ville ge några sekunder av din tid och rösta på min bild! Här kan du rösta.

Massor av kärlek! <3

DSC02132-1

5 thoughts on “Drömmar som jag får att hända

 1. Yay! Imorgon börjar det! Ser fram emot att höra dina höga vackra toner! Kanske Björkviksträden kommer att svara dig… 🙂 (annars lovar jag att göra det)

  Och heja heja i fototävlingen!

  Massor av kramar!

  1. Ja! Och förutom förmånen att få undervisas av två grymt skickliga kulerskor ska det bli så fint att få bli klasskamrat med dig för andra gången. <3

   Vi ses imorgon!

   1000 kramar till dig kära vän!

 2. Trevligt att se din på dagens tidningen, Karineholm Kuriren, 30 augusti 2016.

  Får mig tänka på några vackra träd vid min oas.

  1. Åh! Så den är i papperstidningen nu!

   Vad fint att bilden får dina tankar att färdas till din oas.

   Ha en fin dag och kramar!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *