Kompledighet och simning ?>

Kompledighet och simning

Eftersom jag jobbade i helgen tog jag ut komp igår och idag. Helgen blev en lång och mödosam historia, jag var ensam från kansliet och fick hålla igång närapå 12 timmar under lördagen. Är ju tufft att ha en allt-i-allo roll där jag är organisatör, problemlösare på plats och dessutom ska föreläsa. Förutom att jag inte har samma superkoll och skärpa som förut, så är min stresskänslighet långt ifrån vad den borde vara, och stressmomenten lyser knappast med sin frånvaro vid en sådan tillställning, tro mig. Upplevde det under helgen som att helgjobb sliter på mig bra mycket mera nu än förut, och jag tänkte att jag under kompledigheten kommer vara så uttömd att jag på min höjd orkar ta mig från sängen till vardagsrumssoffan. Nog har jag varit trött, behövt ledigt, men så illa som jag trodde att det skulle bli blev det inte. Jag har idag, min andra lediga dag, till och med lyckats ta mig till simhallen! Är helt otroligt stolt över det, första gången jag fått mig till att träna på jag vet inte hur länge.

Förut har jag inte varit helt nöjd med att jobba helg och sedan få kompensationsledigt en vardag. Resonerade som så att ingen annan är ju ledig en vardag. Det var på den tiden jag levde efter modellen att på vardagar ska jag jobba, och på helger ska jag finnas där för andra människor eller uppdrag. Idag tycker jag det är helt underbart att vara ledig när andra jobbar. Simmar du mitt på dagen en vardag behöver du inte trängas med andra motionärer. Större delen av tiden på badhuset hade jag en bana helt för mig själv. Mitt på dagen en vardag kan du gå och handla utan att behöva trängas eller köa. Allt går så mycket smidigare när majoriteten är på jobbet och det är förhållandevis tomt ute. Och det kommer knappast några förslag från andra på umgänge. Inte för att jag inte tycker om andra, tvärt om! Men är mina batterier totalt urladdade så kan jag bara ladda dem igen om jag inte behöver vara social eller har en massa folk omkring mig.

För några år sedan gick jag en kurs i projektledningsverktyget LFA . I vårt Nepalprojekt använder vi LFA. Idag slog mig tanken att LFA kanske kan vara tillämpbart i mitt eget liv. Tänker att jag kanske får anpassa verktyget en del, men att jag har ett övergripande mål som är kopplat till att må bra mentalt och fysiskt eller kanske personlig utveckling. Men mera konkret formulerat förstås. Ska grunna lite på det och se om det skulle fungera. Många gånger flyter jag bara runt och kämpar för att räcka till åt allas behov. Allas behov förutom mina egna. Ibland handlar jag väldigt klokt och vad det kan verka genomtänkt. Och ibland när det verkar genomtänkt har jag inte ens tänkt igenom det som verkar genomtänkt, i alla fall inte medvetet. Men jag vill inte att mitt liv och min utveckling ska lämnas åt slumpen längre. Jag vill konkretisera så jag förstår vad som händer och vad jag behöver göra, arbeta målmedvetet och förhoppningsvis få kontroll över mitt liv och min inre otrygghet. I första hand skulle målen alltså inte handla om yttre prestationer, utan om mitt inre mående.      

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *